Lola Nouwens

Gedreven / Doorzetter / Persoonlijke binding

De voorzitter van de stichting is Lola Nouwens. Na het afronden van de middelbare school in 2006 heeft zij zeven maanden in Ghana gewoond in een gastgezin en gewerkt op verschillende projecten. Één van die projecten was een kinderopvang in Agona Swedru; Mother Cares Orphanage and Welfare Home. Lola raakte gefascineerd door het land en kreeg een hechte band met de kinderen en oprichtster van het project. Een jaar na haar bezoek ging zij terug naar Ghana om te zien hoe het er voor stond en besloot toen dat dit een onderdeel van haar leven was. Zij is sindsdien ieder jaar voor minimaal vier weken naar Ghana. Lola is gemotiveerd en heeft veel passie voor haar doel. Ze is bekend met de Ghanese cultuur en heeft binding met de lokale bevolking. Ze is gedreven en een doorzetter en kan die kwaliteiten goed gebruiken bij haar rol als voorzitter.

Lola is afgestudeerd aan de Tilburg University, opleiding interculturele communicatie. Op dit moment werkt zij bij de Immigratie- en Naturlisatiedienst. Ze heeft de projecten van de stichting meerdere malen bezocht.

Alweer bijna zeven jaar geleden kwam ik voor het eerst in Ghana. Na het afronden van de middelbare school ging ik er een jaar tussenuit. Spannend, maar ik liet het allemaal op mij afkomen: “ik zie wel wat het wordt”. En was het niet wat ik verwachtte, dan was ik toch zo weer thuis? Ruim zeven maanden lang woonde, werkte en reisde ik in Ghana en ik vond het fantastisch. Het heeft mij, mijn kijk op de wereld en mijn houding in het leven veranderd. Klinkt cliché, is wel waar.

Na jaren als particulier kleine projecten in Ghana te hebben opgezet en uitgevoerd, heb ik vorig jaar de keuze gemaakt om als stichting verder te gaan. Dat had niet gekund zonder een geweldig bestuur waarin niemand minder dan twee van mijn beste vriendinnen, mijn vader en zijn goede jeugdvriend Hans plaats hebben genomen. Een dynamisch gezelschap wat zich inzet voor onze doelstelling: betere leefomstandigheden van kinderen en jongvolwassenen in Ghana creëren.

Ik dank familie, vrienden en kennissen die mij altijd gesteund hebben en met wiens hulp ik de afgelopen jaren projecten draaiende heb kunnen houden. Zonder jullie had Stichting Bewa Ghana nooit bestaan!