Ilse Keukens

Direct / Proactief / Betrokken

Ilse Keukens is secretaris van de stichting. Zij is al jarenlang bevriend met de voorzitter en werd nieuwsgierig naar het werk dat zij deed in Ghana. Na een eerste bezoek in Ghana en daar gezien te hebben welk werk er werd verzet, wilde zij graag structureel een bijdrage leveren. Gedreven door de dankbaarheid van de mensen en de warmte en liefde waarmee zij is benaderd, wil zij haar expertise inzetten. Ilse hanteert een directe benadering en heeft een proactieve instelling. Verder zijn haar sterke punten de persoonlijke binding en de hoge mate van betrokkenheid. Ilse begeleidt mensen in ‘s-Hertogenbosch en omgeving met multiproblematiek, zoals een justitiële achtergrond, schuldenproblematiek, verslavingsproblematiek en een psychiatrische stoornis. Ze heeft de projecten van de stichting meerdere malen bezocht.

Als rechterhand van voorzitter en beste vriendin Lola kan ik als secretaris haar niet alleen ondersteunen in het nastreven van haar passie, maar ook actief meewerken aan de ontwikkeling van weeskinderen en jongvolwassenen in Ghana. Na een eerste bezoek, dat ruim vier weken duurde, heb ik kunnen proeven van de sfeer, passie en vriendelijkheid van de mensen bij Mother Cares. Het duurde dan ook niet lang voordat ik schoorvoetend toegaf dat ik eigenlijk niet meer mee wilde gaan reizen, maar liever activiteiten ondernam met de kinderen. Op dat moment was het voor mij ook duidelijk: deze kinderen verdienen het om persoonlijke ontwikkeling door te maken en zij hebben het in zich om hun eigen toekomst te verbeteren. Bij ons tweede bezoek, wat drie weken duurde en rond kerst was, wist ik het zeker. Het warme onthaal, de blije gezichten, de dankbaarheid; dit is ook mijn passie geworden. Mijn rol in de stichting en het bestuur is eigenlijk een manusje van alles. Die rol vervul ik met plezier want mijn bijdrage zorgt er mede voor dat we resultaat zien en bij een volgende reis weer blije gezichten!