Hans Neggers

Bestuurslid

Bemiddelen / Juridische kennis / Praktijk- en levenservaring

Hans Neggers is ruim 40 jaar bevriend met Ad Nouwens, vader van de voorzitter. Hij heeft door de jaren heen een goede indruk gekregen van de werkzaamheden van de voorzitter in Ghana en was direct enthousiast toen hij werd benaderd voor een rol binnen het bestuur. Hans is gevraagd vanwege zijn praktijk- en levenservaring en zijn juridische kennis. Zijn sterke punten, die goed van pas komen als adviserend bestuurslid, liggen op het gebied van luisteren, analyseren en bemiddelen.

Hans geniet op het moment van zijn levensloopregeling. Daarvoor werkte hij het gebied van conflictbemiddeling in het bankwezen. Hij ondersteunt de stichting en projecten vanuit Nederland. Zijn taken liggen, naast adviseren in het algemeen, vooral op het gebied van juridische ondersteuning.

Even voorstellen:

Mijn naam is Hans Neggers. Enthousiast geraakt voor de plannen van de Stichting Bewa Ghana, heb ik graag voldaan aan het verzoek om deel uit te maken van het bestuur. Daarin ben ik ‘gewoon’ bestuurslid. Met als doel vanuit mijn (juridische) praktijkervaring en levenservaring een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen die de stichting voor ogen heeft.

Iets over mijzelf. Mijn woonplaats is het groene dorp Sint-Oedenrode. Ik ben alleenstaand en heb twee volwassen dochters. De oudste is docente wiskunde aan het VWO en de jongste werkt in het bankwezen. Na aanvankelijk enige jaren in het notariaat werkzaam te zijn geweest ben ik overgestapt naar de juridische afdeling van het hoofdkantoor van een op coöperatieve leest geschoeide bank. In mijn dagelijks werk houd ik mij bezig met conflictbemiddeling en het behandelen van klachten als de lokale bank en de klant daar samen niet uit komen. Boeiend en afwisselend werk! Mijn werkervaring bestrijkt inmiddels ruim 40 jaar in diverse functies, zowel leidinggevend als uitvoerend.

Na het afronden van een beroepsopleiding in het notariaat heb ik mijn diploma makelaar behaald. Vervolgens mijn propedeuse Nederlands recht, gevolgd door de doctoraalvakken die zich richten op het privaatrecht. Daarna heb ik een opleiding tot mediator gevolgd en ook projectmanagement Prince2 Foundation en Practitioner met succes afgerond. Daarnaast heb ik de nodige bancaire cursussen gevolgd van het NIBE en in de loop van de jaren en nog steeds houd ik mijn kennis op peil met post-academische opleidingen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd onder meer bij het GITP op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en een managementopleiding bij Krauthammer International. Ik heb mij ook nog een tijd bezig gehouden met systeembeheer en daarvoor een aantal ICT-opleidingen gevolgd. Maar dat is alweer een tijd geleden.

Mijn belangrijkste competenties liggen op het vlak van analyse, luisteren en bemiddelen.

In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van een vereniging met zo’n 150 leden en een eigen binnen- en buitenaccomodatie. De leden van deze vereniging beoefenen de uit Frankrijk afkomstige sport petanque. Ook ben ik lid van een vereniging die zich bezig houdt met muziek. Denk hierbij aan keyboards en synthesizers. Het is een combinatie van muziek spelen en het beheersen van de techniek die in de elektronische muziek een grote rol speelt.

.