Seniz Canibek

Vrijwilliger fondsenwerving

Enthousiast / open-minded / gedisciplineerd

Seniz Canibek is sinds 2014 actief voor de stichting. Zij studeert psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Aansluitend hierop gaat ze een studie geneeskunde volgen. Seniz versterkt het bestuur voornamelijk op het gebied van fondsenwerving en voorlichting. Door haar doorzettingsvermogen is zij in staat om, ondanks haar drukke studie, een bijdrage te leveren voor de kinderen en jongvolwassenen binnen onze projecten.

Seniz ondersteunt de stichting op het moment vanuit Nederland, maar zal tijdens haar volgende studie mee gaan om de projecten in Ghana te bezichtigen en ondersteunen.

Al van jongs af aan wil ik me inzetten voor anderen, vandaar ook dat ik psychologie en geneeskunde ben gaan studeren. Ooit hoop ik bij Artsen Zonder Grenzen te werken. Waar iemand vandaan komt, maakt voor mij niet uit, iedereen heeft recht op een goed bestaan. Toen ik Stichting Bewa Ghana een paar jaar geleden leerde kennen, wist ik dus meteen: ‘hier wil ik me voor inzetten!’. Het is een fijn idee om te weten, dat de kinderen bij Mother Cares een beter bestaan krijgen en ik daar aan heb kunnen bijdragen.

Bart Pennings

Projectmanager inzameling

Resultaatgericht / ondernemend / sociaal

Bart Pennings is sinds 2015 actief voor de stichting. Sinds juli van dat jaar coördineert hij het project inzameling. In die rol neemt hij contact op met particulieren en bedrijven voor de donatie van materialen. Daarnaast studeert Bart, hij volgt de opleiding Management, Economie en Recht.

Sinds ik Lola ken (inmiddels zo’n zeven jaar) hoor ik van alles over Bewa Ghana en heb ik altijd al de ambitie gehad om hier een rol in te spelen. Die kans had zich nooit voorgedaan, totdat ik in de zomer van 2015 nog eens informeerde naar de stichting en of ze wellicht nog een vrijwilliger zochten. Dit bleek het geval te zijn en sindsdien ben ik verantwoordelijk voor het project inzameling. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor alle donaties, dus wanneer men iets wil doneren, hoor ik het graag! Dit werk doe ik naast mijn studie Management Economie en Recht en ik haal er veel voldoening uit. Ik hoop me dan ook nog jaren in te kunnen zetten voor deze mooie stichting.

Bart ondersteunt de stichting vanuit Nederland. Je kunt contact met hem opnemen via bartpennings@stichtingbewaghana.nl.

Jan Pennings

Vrijwilliger

Nuchter / volhardend / positief

Jan Pennings is sinds 2015 structureel actief voor de stichting. Zijn taken liggen voornamelijk op het gebied van inzameling. Daarnaast legt hij contacten met scholen en bedrijven voor hulp en steun. Hij woont samen met Lola en heeft in die zin altijd al een ondersteunende rol gehad. Toen hij in mei 2015 voor het eerst mee ging naar Ghana, besloot hij zich als vrijwilliger te binden aan de stichting. Jan werkt verder als zelfstandig kok bij een eetcafé in Boxtel.

Natuurlijk heb ik de activiteiten van Bewa Ghana altijd al meegekregen. Nu ik zelf in Ghana ben geweest, snap ik eindelijk waarom Lola zich er elke dag weer voor inzet. Mother Cares verdient de steun ook echt, vooral omdat ze zelf net zo hard meewerken.

Doordat ik zelf in Ghana ben geweest, snap ik goed hoe Lola en Ilse beredeneren. Ik kan er zelf ook heel rationeel naar kijken, waardoor ik makkelijk meerdere kanten van projecten en doelen zie.

Jan is te bereiken via janpennings@stichtingbewaghana.nl.

Jaarlijks worden we door een groot aantal vrijwilligers geholpen. Een aantal heeft zich vast aan de stichting verbonden. Hieronder kun je meer over hen lezen. Wil je één van deze vrijwilligers bereiken? Mail naar info@stichtingbewaghana.nl en we sturen je berichtje door.

20150805_181212-1Mia is vooral achter de schermen actief: ze zoekt donateurs en heeft al heel wat materialen ingezameld.

Stichting Bewa Ghana is echt een goed ‘goed doel’. Donaties komen op de plek van bestemming, al wat gesponsord wordt gaat rechtstreeks naar het kind of project. Ik vind het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om onderwijs te volgen. En natuurlijk krijg ik alle verhalen van Lola en Ilse te horen, dan word je besmet met het virus… Het is een goede stichting om in te investeren!